Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Snehová búrka narušila dopravu na americkom stredozápade

Snehová búrka narušila dopravu na americkom stredozápade
Snehová búrka narušila dopravu na americkom stredozápade (Zdroj: SITA)

MINNEAPOLIS – Stredozápad Spojených štátov zasiahla v utorok silná snehová búrka, ktorá spôsobila komplikácie v cestnej i leteckej doprave. Na letiskách v Chicagu zrušili vyše tisícku príletov i odletov, takmer stovku letov škrtlo aj medzinárodné letisko v Minneapolise.

Ťažký sneh a ľad narušil tiež premávku na diaľniciach v štátoch Severná Dakota, Minnesota i na severozápade Illinois. V Chicagu má podľa predpovede napadnúť 15 až 25 centimetrov snehu.

Búrka by sa mala v stredu pohybovať ďalej východným smerom na Ohio Valley a stredoatlantické štáty, pričom Washington by malo zasiahnuť najsilnejšie sneženie počas tejto zimy, predpovedajú meteorológovia. V pondelok už vyčíňala v Severnej Dakote, kam so sebou priniesla výdatné snehové zrážky, ktoré vytvorili miestami takmer meter vysoké záveje.

Iná snehová búrka sprevádzaná výdatným snežením a silným vetrom zapríčinila v horách v Colorade v blízkosti lyžiarskeho strediska Vail dve hromadné dopravné nehody, ktoré zahŕňali viac než 50 vozidiel. Troch ľudí museli hospitalizovať, keď sa zrazilo 25 áut na medzištátnej ceste číslo 70. O 27 kilometrov ďalej na tej istej trase do seba nabúralo 29 vozidiel, pričom ťah museli dočasne uzavrieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu