Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne orgie, pedofília a incest v paláci!

Vatikán je poznamenaný množstvom škandálov Zobraziť galériu (8)
Vatikán je poznamenaný množstvom škandálov (Zdroj: internet)

WASHINGTON - Myslíte si, že rezignácia Benedikta XVI. je najväčším škandálom vo Vatikáne? A čo takto pápež, ktorý pre syfils nemohol slúžiť omše, alebo iný, ktorý sa namiesto modlitieb venoval sexuálnym orgiám, alebo nakoniec ten, ktorý počal dieťa s vlastnou sestrou? Prečítajte si o najväčších škandáloch, ktoré otriasli Vatikánom – od modernej pedofílie až po vraždenie v 10. storočí. Šokujúce informácie priniesol The Daily Beast.

Nečakaná rezignácia Benedikta XVI.

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Rezignácia Benedikta prišla ako rana z čistého neba. Za posledných 600 rokov je prvým pápežom, ktorý dobrovoľne odstúpil. Naposledy tak spravil Gregory XII., ktorý rezignoval v roku 1415. Osemdesiatpäť ročný pápež oznámil, že dňom 28. februárom odstupuje pre jeho slabnúce zdravie, pre ktoré už „nemá dostatok síl na ďalšie vykonávanie svojho úradu“ . Joseph Ratzinger sa narodil v Nemecku v roku 1927 ako syn policajta a počas 2. svetovej vojny bol údajne členom  mládežníckej organizácie Hitlerjugend. Vatikán však tieto informácie popiera. Ako kardinál, bol Benedikt jedným z najkonzervatívnejších v cirkvi, o to bol jeho nástup po populárnom pápežovi Jánovi Pavlovi II nezvyčajnejší.

Zvrhlá pedofília v americkej cirkvi

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Už dávno sa šepkalo o tom, že americkí katolícki kňazi majú prsty v zneužívaní detí. Tajiť sa im to však podarilo až do roku 2002, kedy denník Boston Globe zverejnil hĺbkové vyšetrovanie bývalého kňaza Johna Geoghana, ktorý bol podozrivý z obťažovania až 150 detí počas 30 rokov. Geoghana nakoniec odsúdili na 10 rokov nepodmienečne, no 2 roky po udelení trestu bol zavraždený. Smutný prípad je o to škandalóznejší, že cirkev o Geoghanovej zvrhlej záľube celý čas vedela. Poslali ho dokonca na terapiu a pokúšali sa celý incident zatajiť. Po prípade Geoghana sa s pedofilnými obvineniami roztrhlo vrece. Boli odhalené stovky prípadov. V Los Angeles dokonca cirkev vyplatila v roku 2007 600-miliónové odškodné obetiam, ktoré boli zneužívané dlhé desaťročia.  

Pápež Pius VII. a holokaust

 

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Vzťah katolíckej cirkvi so Židmi bol odjakživa veľmi búrlivý. Dôvodom je fakt, že Vatikán v roku 1965 odmietol názor, že Židia sú zodpovední za smrť Ježiša Krista a až do roku 1993 odmietal Izrael uznať ako štát. Pápež Pius XII., ktorý vládol v rokoch 1939 - 1958, bol vždy známy ako "Hitlerov pápež" a to preto, že sa dostatočne nesnažil o zastavenie holokaustu. V národnom izraelskom múzeu dokonca visí tabuľa, na ktorej kritizujú Piusovo správanie počas vojny. Vatikán však dodnes trvá na tom, že Pius sa zachoval primerane k svojmu postaveniu a zvolil tzv. tichú diplomaciu. Ak by totiž vystúpil verejne, mohlo to podľa nich priniesť ešte viac obetí.

Pápež Július II. potrestaný za oplzlé sexuálne akty

 

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Július nastúpil na post pápeža po Levovi X. a bol neslávne známy svojím veľkým sexuálnym apetítom. Pápež mal údajne niekoľko mileniek a splodil minimálne jedno nemanželské dieťa. V roku 1511, cirkev voči nemu vzniesla obvinenia z oplzlých milostných aktov a nazvala ho homosexuálom. Bol totiž známy aj tým, že väčšinu času trávil s malými chlapcami alebo mužskými prostitútmi. Vďaka týmto zvrhlým zábavkám si pripísal pápežské prvenstvo v nakazení pohlavnou chorobou - syfilisom. V roku 1508 dokonca kvôli nepríjemným vredom spôsobeným chorobou nemohol odslúžiť omšu na Veľký piatok. Avšak napriek nelichotivým obvineniam nesie aj pomenovanie „Veľký patrón umenia“. Bol to práve on, kto poveril Michelangela, aby vymaľoval strop Sixstínskej kaplnky.

Alexander VI., najhorší pápež vôbec

 

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Možno pochybným, no historicky podloženým faktom je, že Alexander VI. bol tým najhorším pápežom vôbec. Člen notoricky známej rodiny Borgia, bol slávny hromadnými orgiami, vrátane tzv. „Súboja prostitútok“, ktorého sa v roku 1501 zúčastnilo asi 50 nahých striptérok. Ženy sa zoradili okolo pápežovho stola, a Alexander im spolu s rodinou pod nohy hádzal gaštany, o ktoré mali bojovať. Víťazom zvrhlej hry bol muž, ktorému sa podarilo mať sex s najväčším počtom striptérok. Za odmenu získal drahokamy a drahé šaty. A to nie je všetko. Alexander, ako nie zrovna najväčší fanúšik celibátu, mal šesť synov a tri dcéry s rôznymi ženami. Pápež nakoniec zomrel po zahryznutí do otráveného jablka, ktoré mu podstrčil jeden z jeho synov.

Sixtus IV. mal dieťa s vlastnou sestrou

 

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Pápež Sixtus IV., ktorý dal do prevádzky známu Sixtínsku kaplnku, mal šesť nemanželských detí. Jedno z nich dokonca počala jeho vlastná sestra. Sixtus tiež vyberal dane za prostitúciu a trestal kňazov, ktorí mali milenecké vzťahy. Historici však hovoria, že tieto kroky len zvýšili výskyt homosexuality v Cirkvi.

Ján XII. – Údajný vrah, ktorý zmenil pápežský palác na nevestinec

 

Najväčšie pápežské škandály: Sexuálne
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: internet)

 

Nielen, že bol Ján XII. označovaný za lenivého a detinského, bol takisto obvinený z vyvolávania démonov, vraždenia a mrzačenia ľudí. Údajne bol aj notorickým podpaľačom a gamblerom. Jeho panovanie netrvalo dlho a malo naozaj kuriózny koniec. Ako 20-ročný zomrel v posteli s jednou z mileniek. Mladý pápež bol tiež obvinený z toho, že panovnícky palác premenil na nevestinec so sexuálnymi orgiami, ktorých sa zúčastňovala aj jeho vlastná neter a otcova priateľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu