Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vlastný moč mu zachránil život: Sam (18) prežil to, čo by dokázal málokto!

Samuel Woodhead bol nezvestný tri dni
Samuel Woodhead bol nezvestný tri dni (Zdroj: FB)

SYDNEY - Prežil iba zázrakom! Obrovské šťastie v nešťastí mal britský turista Sam Derry-Woodhead (18), ktorý sa na tri dni stratil v rozľahlej pustatine v austrálskom vnútrozemí. Prežil vraj vďaka tomu, že pil všetko čo mohol: dokonca aj roztok na kontaktné šošovky alebo vlastný moč.

Keď ho v piatok zachránili, bol natoľko dehydrovaný, že musel byť hospitalizovaný v Longreach na severovýchode najmenšieho kontinentu. Podrobnosti o jeho dobrodružstve však už stihla vyrozprávať jeho matka. "Prežil vďaka roztoku z kontaktných šošoviek aj vlastnému moču, to ho zachránilo. Schudol 15 kilogramov," povedala dnes podľa agentúry AP novinárom Claire Derryovej. Pri lete z Londýna sa bála najhoršieho. Potom sa však dozvedela, že záchranári s vrtuľníkom syna našli.

Mladík, označovaný niektorými médiami za "batôžkára" na potulkách svetom, si pôvodne len vyrazil na kondičný beh z ranča, kde pracoval necelé dva týždne ako nováčik medzi miestnymi kovbojmi. Ale pri výlete stratil orientáciu. Päť desiatok ľudí potom tri dni prečesávalo členitý terén, zatiaľ čo teploty sa šplhali k 40 stupňom; lekári museli kvôli úpalu ošetriť dvoch záchranárov.

Záchranársky vrtuľník nakoniec chlapca našiel šesť kilometrov od ranča. "Bol dehydrovaný a veľmi vychudnutý," opísal Alex Wright z posádky vrtuľníka. Podľa jeho kolegu George Thomsona najprv všetkým poďakoval - a potom si prial nanuk. Podľa Samovej matky pomohlo synovi aj to, že chcel vstúpiť do armády, a preto si udržiaval kondíciu a absolvoval kurz prežitia v divočine.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu