Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Alpský končiar sa stal osudným nemeckému horolezcovi: Zahynul po 400-metrovom páde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MERANO - Nemecký horolezec, ktorý v stredu zdolal v spoločnosti ďalšieho človeka alpský končiar Ortles (3905 metrov) ležiaci západne od severotalianskeho Merana, zahynul pri zostupe po 400-metrovom páde. Informovali o tom dnes tlačové agentúry APA i DPA.

Muž z Bavorska sa z neznámych príčin rozhodol pokračovať napriek nepriaznivému počasiu a pokročilému času v zostupe, aj keď sa obaja horolezci predtým dohodli na bivakovaní tesne pod vrcholom.
      
Druhý z mužov prenocoval v bivaku a pokračoval v zostupe až dnes ráno, aj jeho však postihla nehoda - padol do trhliny. Pomocou mobilu sám privolal záchranárov, ktorí ho so zraneniami prepravili do nemocnice v Bolzane.
      
Až od tohto muža sa záchranári dozvedeli, že na končiari bol i ďalší horolezec. Jeho bezduché telo objavili pri pátraní, do ktorého bola zapojená aj posádka vrtuľníka.
      
Obaja tridsiatnici boli podľa horských záchranárov dobre vystrojení a aj keď vrchol dosiahli neskoro večer, mohli bivakovať na vyhliadnutom mieste pod ním.
      
Ortles (nemecky Ortler) je najvyšším končiarom juhotirolského regiónu a ako centrálny bod rovnomenného masívu v taliansko-švajčiarskom pohraničí je súčasťou Východných Álp.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu