Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Austrálsky žart so zdravotnou sestrou: Relácia zodpovedná za telefonát končí!

Michael Christian a Mel Greigová
Michael Christian a Mel Greigová (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrálska rozhlasová stanica 2DayFM definitívne sťahuje z vysielania reláciu Hot 30, ktorej moderátori Mel Greigová a Michael Christian sa v telefonáte do londýnskej nemocnice vydávali za členov britskej kráľovskej rodiny.

Reláciu Hot 30 nahradí program The Bump, informovala agentúra AP.  Mel Greigová a Michael Christian v telefonáte napodobňovali kráľovnú Alžbetu II. a jej syna princa Charlesa. Falošným telefonátom chceli získali informácie o stave vojvodkyne z Cambridge hospitalizovanej v Nemocnici kráľa Eduarda VII. kvôli tehotenským nevoľnostiam.

Zdravotná sestra, ktorá sa nimi dala pomýliť - okrem iného zrejme aj pre to, že pochádzala z Indie a nerozpoznala austrálsky prízvuk -, prepojila ich do vojvodkyninej izby k inej zdravotnej sestre. Niekoľko dní nato spáchala samovraždu obesením.

Po telefonáte sa rozhlasová stanica stala terčom kritiky, ktorá ešte viac zosilnela po smrti zdravotnej sestry Jacinthy Saldanhovej. Moderátori sa za svoj nevydarený žart verejne ospravedlnili vo vysielaní austrálskej televízie. Z vysielania rozhlasovej stanice ich stiahli a táto situácia sa nezmenila do dnešného dňa. Obaja sú ešte stále zamestnancami rozhlasovej stanice a sú na dovolenke. Rhys Holleran, výkonný riaditeľ mediálnej spoločnosti Southern Cross Austereo, ktorej rozhlasová stanica patrí, podľa AP uviedol, že ich pracovné zaradenie bude predmetom diskusie až vtedy, keď na to budú pripravení.

Vypočúvania vo veci smrti Saldanhovej budú obnovené 26. marca. Jej rodina žiada od príslušných úradov dôkladné a všestranné vyšetrenie okolností jej smrti a od nemocnice, aby zverejnila, čo nasledovalo po falošnom telefonáte a čo mohlo ženu prinútiť k zúfalému činu. Saldanhová zanechala tri listy, pričom v jednom z nich údajne kritizovala svojich kolegov.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu