Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rádio zodpovedné za falošný telefonát: Vyhrážajú sa nám smrťou

Do tejto nemocnice bol telefonát prepojený
Do tejto nemocnice bol telefonát prepojený (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrálska rozhlasová stanica, ktorej moderátori podvodne získali informácie o stave tehotnej manželky britského princa Williama, musela zaviesť bezpečnostné opatrenia na ochranu svojich zamestnancov. Informoval o tom spravodajský server news.com.au. Niekoľko pracovníkov sydneyského rádia 2Day FM dočasne umiestnili do bezpečných hotelov a približne desať manažérov stanice stráži 24 hodín denne bezpečnostná služba.

Mimoriadne bezpečnostné opatrenia budú stanicu 2Day FM stáť v prepočte viac ako 60.000 eur týždenne. Vedenie rádia prijalo tieto kroky v reakcii na vyhrážky smrťou voči zamestnancom rádia, ktoré už začala vyšetrovať austrálska polícia.

Terčom hrozieb sa stal aj moderátor Michael Christian, ktorý spolu so svojou kolegyňou Mel Greigovou 4. decembra volal do londýnskej nemocnice, kde ležala tehotná Kate. Vydávali sa za britskú kráľovnú Alžbetu II. a princa Charlesa, čím sa im podarilo získať informácie o zdravotnom stave vojvodkyne.

Zdravotná sestra, ktorá ich hovor prepojila do nemocničnej izby, následne spáchala samovraždu. Vyvolalo to rozsiahle pobúrenie i nenávistné reakcie voči obom moderátorom. Austrálska polícia začala v rámci vyšetrovania hrozieb voči rádiu vykonávať pravidelný monitoring internetových sociálnych sietí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu