Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smrtonosné zosuvy pôdy: Zabili najmenej 16 ľudí, z toho 3 deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Najmenej 16 ľudí vrátane troch detí prišlo cez víkend o život pri zosuvoch pôdy na indonézskom ostrove Sumatra. S odvolaním sa na úrady o tom dnes informovala agentúra AFP. Deväť ďalších ľudí je vraj nezvestných.

Zosuvy pôdy nastali na dvoch miestach v krajine. Dnes ráno zavalili kamene a bahno asi 15 domov v západnej časti ostrova v provincii Západná Sumatra. O život pritom prišlo 11 ľudí, šesť osôb bolo zranených a odhadom deväť ďalších sa ďalej nachádza v ruinách.

Päť robotníkov zahynulo v sobotu večer miestneho času pri zosuve pôdy v susednej provincii Jambi v centrálnej časti ostrova. Robotníci pracovali na stavenisku, ktoré patrí dcérskej spoločnosti indonézskej štátnej ropnej firmy Pertamina. Spoločnosť PT Pertamina Geothermal Energy podľa stanice BBC uviedla, že päť ďalších ľudí utrpelo zranenia. Celkom vraj zosuv prežilo 60 robotníkov.

Záplavy alebo zosuvy pôdy nie sú v tejto ázijskej krajine ničím výnimočným. Len tento mesiac po sebe záplavy v hlavnom meste Jakarta nechali 32 mŕtvych a desaťtisíce ľudí donútili opustiť domovy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu