Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odtajnená fotka princeznej Diany: Už zasnúbená sa túli k neznámemu chlapcovi!

Na zadnej strane je dátum 26. februára 1981, teda dva dni po tom, čo kráľovský Buckinghamský palác oznámil zasnúbenie princa Charlesa a Diany Spencerovej Zobraziť galériu (2)
Na zadnej strane je dátum 26. februára 1981, teda dva dni po tom, čo kráľovský Buckinghamský palác oznámil zasnúbenie princa Charlesa a Diany Spencerovej (Zdroj: SITA)

AMHERST - Doposiaľ neznáma fotografia mladej princeznej Diany z doby, kedy bola ešte Dianou Spencerovou, sa dnes vydražila v Spojených štátoch za 18.306 dolárov (13.591 eur). Čiastka bola podľa agentúry AP oveľa vyššia, než sa predpokladalo.

Záujem k čiernobielemu snímku priťahuje skutočnosť, že ho londýnsky bulvárny denník Daily Mirror považoval za "nevhodný na vydanie", zrejme aby neuviedol do rozpakov britskú kráľovskú rodinu. Snímok pochádza zo začiatku roka 1981 a Diana je na ňom zachytená zrejme na horskej chate, ako sa usmieva do objektívu, pohodlne usadená na kolenách neidentifikovaného mladého muža približne rovnako starého ako ona, ktorý si číta knihu. U okna stojí fľaša whisky Johnnie Walker a cez celú fotku sú naškrabané slová "not to be published" (nevydávať) ceruzkou, akú v tej dobe používali novinoví fotoeditori.

Diana Spencer
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na zadnej strane je dátum 26. februára 1981, teda dva dni po tom, čo kráľovský Buckinghamský palác oznámil zasnúbenie princa Charlesa a Diany Spencerovej. Jej vtedajšie zverejnenie by tak podľa AP najskôr uviedlo do rozpakov britskú kráľovskú rodinu. Podľa Bobbyho Livingstonea z dražobnej siene RR Auctions v meste Amherst v štáte New Hampshire pochádza snímok zo súkromného archívu, ktorý ho kúpil pred siedmimi rokmi z fotobanky britského denníka Daily Mirror.

Fotka s rozmermi 20x25 centimetrov by sa podľa Livingstonea za bežných okolností predala za zhruba 1000 dolárov, ale "kvôli tomu nápisu 'nevydávať' očakávame, že sa cena vyšplhá vyššie", povedal pred dražbou.

"Zachytáva okamih, kedy už bolo oznámené zasnúbenie a tlač okolo Diany šalela - ale Daily Mirror sa napriek tomu rozhodol nevydať fotku, na ktorej je Diana v uvoľnenej pozícii u niekoho iného, ​​než u princa Charlesa," povedal Livingstone. Fotografia sa spolu s ďalšími dražila online a prihadzovanie prebiehalo od 17. januára do dneška. Kúpil ju podľa AP istý investor v realitách zo San Diega.

Princezná Diana zomrela po dopravnej nehode v Paríži v auguste 1997 - rok po tom, čo sa s princom Charlesom rozviedla. Mala 36 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu