Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Štrajk na nemeckých letiskách: Bezpečnostný personál nepracuje!

Štrajk má trvať celý deň Zobraziť galériu (2)
Štrajk má trvať celý deň (Zdroj: TASR)

BERLÍN - Štrajk letiskového bezpečnostného personálu, ktorý dnes spôsobil nemalé problémy na medzinárodných letiskách Kolín nad Rýnom-Bonn a Düsseldorf, bude pokračovať až do piatkového večera. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu odborovej organizácie Verdi.

V zdôvodnení rozhodnutia štrajkujúcich sa uvádza, že zamestnávatelia v stanovenej lehote neprišli s lepšou ponukou a tak sa na letisku v Düsseldorfe bude štrajkovať do piatka 22.00 h a na letisku Kolín nad Rýnom-Bonn do piatka 20.00 h.

V termináloch na oboch letiskách sa tvorili od skorého rána dlhé rady, pretože odbory Verdi zvolali v noci nadnes protestnú akciu, a tak väčšina príslušníkov letiskovej bezpečnosti prestala pracovať. Pred štrajkom bolo na letisku Kolín-Bonn plánovaných 80 štartov s 9000 pasažiermi a na treťom najväčšom nemeckom letisku Düsseldorf malo vzlietnuť 528 strojov s 22.400 cestujúcimi. Viaceré lety napokon zrušili.

Zamestnávatelia reagovali na štrajk s ostrou kritikou a obvinili odborárov, že si vzali tisícky cestujúcich za rukojemníkov. Odborári však mienia v protestnej akcii, ktorej cieľom je zvýšenie miezd o 30 percent, pokračovať. Účasť v štrajku je podľa ich informácií v Düsseldorfe 95-percentná, v Kolíne-Bonne o čosi nižšia, asi 80-percentná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu