Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tunel v Nórsku museli uzavrieť: Požiar kamióna s kozím syrom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSLO - Cestný tunel na severe Nórska museli v uplynulých dňoch uzavrieť po kurióznom požiari, ktorý ho vážne poškodil. V kamióne, ktorý tunelom prechádzal, totiž začal horieť náklad 27 ton skaramelizovaného kozieho syra. Informovala o tom britská rozhlasová a televízna spoločnosť BBC.

Požiar v tuneli Brattli vyčíňal päť dní, kým sa ho podarilo uhasiť. Zásah hasičov komplikovali aj toxické plyny, ktoré sa pri horení uvoľňovali z taviaceho sa syra. Vzhľadom na to nie je zatiaľ možné urobiť ani obhliadku škôd. "Nemôžeme tam ísť, kým to nebude bezpečné," uviedol pre nórsku spravodajskú spoločnosť NRK geológ Viggo Aronsen.  

Policajný dôstojník Viggo Berg spresnil, že vďaka vysokej koncentrácii tukov a cukrov v syre, považovanom v Nórsku za delikatesu, náklad horel skoro ako benzín.

Vodič kamiónu si plamene na svojom vozidle všimol v okamihu, keď bol asi 300 metrov od južného výjazdu z tunela, kde kamión odstavil. Incident i hasenie požiaru sa zaobišlo bez zranení.

Kjell Bjoern Vinje, predstaviteľ nórskej správy ciest, spresnil, že ide o prvý prípad, na ktorý si spomína, keď požiar na cestách spôsobil syr. "Nevedel som, že hnedý syr horí tak dobre," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu