Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Medzinárodná naháňačka: Chytili Slováka, ktorý autom prerážal hraničné závory

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ – Vyšetrovacia prokuratúra Zalianskej župy v Maďarsku vzniesla obvinenie voči občanovi Slovenskej republiky, ktorý vlani 22. júla ušiel bez zaplatenia z čerpacej stanice pri Székesfehérvári a prerazil hraničné závory na maďarsko-chorvátskej hranici. Informovala o tom tlačová agentúra MTI.

Vodiča s autom značky Škoda Fabia vyše 300 km naháňali najskôr maďarskí, potom chorvátski policajti, ktorí ho zadržali až na chorvátsko-slovinskej hranici. Počas naháňačky 22-ročný Slovák prerazil aj viaceré závory mýtnych brán v Chorvátsku.

Hovorca prokuratúry Csaba Pirger pre MTI uviedol, že muža z pochádzajúceho Nitry obvinili z trestných činov dvojnásobného ohrozenia úradného činiteľa, dvojnásobného ohrozenia bezpečnosti cestnej premávky a poškodzovania cudzieho majetku so spôsobením vyššej materiálnej škody.

Muž natankoval pohonné látky v hodnote 14.000 forintov (48,6 eura) na čerpadle diaľnice M7 pri Székesfehérvári. Odtiaľ ušiel veľkou rýchlosťou bez zaplatenia smerom k chorvátskym hraniciam. Maďarskí policajti sa ho snažili zastaviť, ale vzhľadom na bezpečnosť premávky ho dokázali iba sprevádzať. Vodič ohrozil policajné auto, ktoré sa ho snažilo spomaliť a zastaviť. Napokon maďarskí policajti informovali chorvátskych a slovinských kolegov.

Na maďarsko-chorvátskom hraničnom priechode Letenye Slovák bez brzdenia prerazil závory a prešiel do Chorvátska. Od hraníc ho už prenasledovali chorvátski policajti viacerými vozidlami. Na výzvu, aby zastavil, nereagoval.

Unikajúci vodič havaroval po takmer 300-kilometrovej jazde po prerazení rampy na mýtnej bráne pri Bregane, tesne pred chorvátsko-slovinským hraničným priechodom. Narazil najskôr do oplotenia, potom do stĺpa. Chorvátska polícia muža zadržala.

Pri naháňačke podľa maďarských policajtov nebol nikto zranený. Páchateľ bol predbežne zadržaný v Zalaegerszegu vlani od 31. augusta do 8. novembra, potom ho prepustili na slobodu, povedal Pirger.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu