Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tretí proces s Berlusconim bude až po voľbách, súd schválil jeho žiadosť

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Taliansky súd schválil dnes žiadosť o odročenie procesu s expremiérom Silviom Berlusconim v prípade zverejnenia prepisu dôverného telefonátu. Pokračovať bude až po februárových voľbách, v ktorých kandiduje, informovala agentúra Reuters.

S Berlusconim, ktorý je obžalovaný z úniku informácií v prípade súvisiacom s bankovým škandálom z roku 2005, vedú ďalšie dva procesy pre obvinenia z daňových únikov a platenia za sex s neplnoletou prostitútkou.

Prokuratúra v prípade odpočúvaného telefonátu žiada pre bývalého premiéra a mediálneho magnáta trest jedného roka väzenia. Podľa žaloby Berlusconi naliehal na zverejnenie prepisu telefonátu v denníku Il Giornale, ktorého vydavateľom je jeho brat Paolo, aby poškodil politického oponenta.

Vynesenie verdiktu teraz sudca presunul zo 7. februára na 7. marca - po parlamentných voľbách, ktoré sa majú konať 24. a 25 februára.

Začiatkom tohto týždňa právnici miliardára (76) neuspeli so žiadosťou o odročenie procesu v prípade škandálu okolo neplnoletej tanečnice známej ako Ruby. Argumentovali tým, že by ho opozičné strany mohli využiť na poškodenie jeho šance na opätovné zvolenie. Záverečné pojednávanie je stanovené na 4. februára a rozsudok pravdepodobne padne ešte pred voľbami.

Odvolacie konanie v ďalšom procese, v ktorom Berlusconiho v októbri odsúdili na štyri roky väzenia za daňové úniky, sa zatiaľ nezačalo. Berlusconi popiera akúkoľvek vinu a opakovane obviňuje sudcov v Miláne z politicky motivovaného stíhania svojej osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu