Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéf Pentagónu Panetta: Nechápem, prečo ľudia potrebujú útočné zbrane

Leon Panetta
Leon Panetta (Zdroj: SITA)

VICENZA - Americký minister obrany Leon Panetta vstúpil dnes do diskusie o kontrole strelných zbraní, ktorá prebieha v USA, keď povedal, že len vojaci potrebujú prierazné strely alebo útočné zbrane.

Šéf Pentagónu navštívil základňu americkej výsadkovej jednotky v talianskom meste Vicenza, kde od vojakov dostal otázku, čo prezident Barack Obama urobí na ochranu školákov pred násilím páchaným strelnými zbraňami bez toho, aby porušil právo Američanov vlastniť strelné zbrane.

Panetta v reakcii uviedol, že po decembrovom útoku na základnej škole v Connecticute, kde páchateľ zastrelil 20 detí a šiestich dospelých, je potrebné a možné konať vo viacerých oblastiach. Obamova vláda po najnovšej masakre spustila najväčšie úsilie o obmedzenie strelných zbraní v USA za celé generácie.

"Kto do pekla potrebuje prierazné strely okrem vás, vojakov v boji?" spýtal sa Panetta, ktorý bol šéfom kancelárie exprezidenta Billa Clintona, keď Spojené štáty v 90. rokoch zakázali predaj útočných zbraní. "Žiaľ, platnosť tohto zákazu sa skončila," dodal.

Panetta prezradil, že je nadšeným poľovníkom. "Poľoval som na kačice, odkedy som mal desať rokov. Mám rád poľovanie a teším sa, že sa môžem s touto radosťou podeliť so svojimi deťmi. Vôbec však nechápem, prečo ľudia musia mať útočnú zbraň," citovala ho agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu