Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšie problémy Boeingu 787: Núdzove pristátie pre zápach a dym v kokpite

Boeing 787 Dreamliner núdzovo pristál po zápachu na palube
Boeing 787 Dreamliner núdzovo pristál po zápachu na palube (Zdroj: SITA)

TOKIO - Lietadlo Boeing 787 Dreamliner dnes núdzovo pristálo v západnom Japonsku po tom, ako v kokpite zachytili dym. O najnovšom zo série technických problémov, ktoré sužujú toto nové dopravné lietadlo, informovali miestne médiá.

Úrady leteckej dopravy oznámili, že v stroji spoločnosti All Nippon Airways (ANA) na trase z mesta Jamaguči do Tokia ukázali prístroje problémy s batériou a pilot zacítil nezvyčajný zápach, uviedla tlačová agentúra Kjódo.
      
Na palube letu ANA č. 692 bolo 137 pasažierov a členov posádky, nikto z nich však pri neplánovanom pristátí v meste Takamacu neutrpel zranenia. Letisko dočasne uzavreli.
      
Letecká spoločnosť oznámila, že uskutoční mimoriadne prehliadky svojich zvyšných 16 lietadiel Dreamliner.
      
Moderné lietadlá Boeing 787 Dreamliner zaznamenali sériu problémov s elektrickými a mechanickými systémami, odkedy ich uviedli do prevádzky koncom roku 2011, s vyše trojročným oneskorením.
      
Minulý týždeň objavili upratovacie čaty oheň v elektrickom systéme pomocnej napájacej jednotky v prázdnom lietadle Dreamliner spoločnosti Japan Airlines (JAL) na Loganovom medzinárodnom letisku v Bostone. Deň na to sa musel ďalší Dreamliner prevádzkovaný JAL vrátiť k terminálu na tomto letisku po úniku paliva počas rolovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu