Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Kube vypukla cholera: Potvrdených až 51 prípadov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HAVANA - Kubánske zdravotnícke úrady dnes informovali o vypuknutí cholery v hlavnom meste Havana, potvrdených je tam 51 prípadov choroby. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Podľa vyhlásenia ministerstva zdravotníctva zverejneného na titulnej strane denníka kubánskej komunistickej strany Granma vypukla epidémia cholery v havanskej štvrti Cerro. Chorobu zistili 6. januára a už ju majú pod kontrolou, zdôraznili úrady. "Prenos je už vo fáze zanikania," uviedlo ministerstvo zdravotníctva karibskej krajiny.

K vypuknutiu cholery dochádza pol roka po predchádzajúcej epidémii na Kube, pričom v tejto krajine bola vážna črevná choroba odstránená vyše storočie. V júli hlásili tri úmrtia na choleru a 417 nakazených. Epidémia choroby sa začala vo východnej kubánskej provincii Granma a kubánske úrady ju oznámili o mesiac neskôr.

Podľa novín Granma epidémiu cholery v Havane zapríčinil muž, ktorý predával potraviny. "Bol to asymptomatický prenášač choroby," uviedol denník. V susednom Haiti usmrtila cholera od októbra 2010 tisíce ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu