Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slováci prerazili na titulke BBC: Toto trio nám urobilo "reklamu"!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: bbc)

GLASGOW - Škótsky súd vyniesol rozsudok na trojicou Slovákov, ktorí nalákali na prácu v Británii ženy z našej krajiny, aby im potom vzali doklady a uväznili ich. Renáta Kulová (20), Helena Kulová (47) a Ivan Balog (27) pôjdu na základe azylového a imigračného zákona z roku 2004 za obchodovanie s ľuďmi každý na tri roky za mreže.

Portál bbc.co.uk napísal, že gang zneužil na svoje nekalé plány slovenského mladíka a jeho priateľku vo veku 19 a 24 rokov. Po tom, čo ich zavolal do Škótska, sa pokúsil dievča využiť ako nevestu pri fingovanom sobáši, ktorý mal zaručiť pobyt vo Veľkej Británii pre ďalšieho cudzinca. Dievčaťu aj jej priateľovi vzali osobné doklady, takže sa ocitli v pasci a izolácii.

Policajt Gavin Robertson uviedol, že "Kulové a Ivan Balog zneužili svoju obeť tým, že zadržali jej doklady totožnosti a klamali, aby si nad ňou zabezpečili kontrolu pre svoje vlastné ciele."

Britský denník thesun.co.uk už minulý rok informoval, že prípad sa prevalil po tom, keď sa žene podarilo aj napriek väzneniu kontaktovať svoju rodinu, ktorá zalarmovala slovenskú políciu. Tá potom oboznámila s prípadom britskú stranu, ktorá do spolupráce zapojila aj Interpol a iné orgány.

"Ťažiskom celého prípadu bola mladá žena. Existovali jasné snahy donútiť ju do fingovaného sobáša, aby pomohli človeku, ktorý chcel zostať v krajine. To manželstvo sa nekonalo, ale pravdepodobne by ju využili iným spôsobom," uviedol vyšetrovateľ Mike Perrie.

Slováci prerazili na titulke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thesun.co.uk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu