Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vykoľajil sa vlak s mladými regrútmi: 19 mŕtvych, 107 zranených

Nováčikovia boli na ceste do tábora Zobraziť galériu (12)
Nováčikovia boli na ceste do tábora (Zdroj: ahram.org)

KÁHIRA - Vojenský vlak vezúci nováčikov do armádneho tábora sa v utorok vykoľajil na predmestí Káhiry, pričom zahynulo 19 ľudí a 107 sa ich zranilo. Informovalo o tom egyptské ministerstvo zdravotníctva. Vlak smeroval z Horného Egypta do Káhiry, keď sa vykoľajil v Gíze v časti Badrašín.

Na mieste zasahovalo 66 sanitiek, zranených previezli do okolitých nemocníc. Bližšie detaily ani príčina nešťastia zatiaľ nie sú známe.

Egyptské cesty a železnice sú v zlom stave a obyvatelia sa sťažujú, že meniace sa vlády dlhodobo nie sú schopné zaistiť aspoň základné bezpečnostné štandardy, čo vedie k početným dopravným nehodám. Naposledy v novembri zomrelo 50 ľudí, prevažne detí, keď vlak narazil do školského autobusu na železničnom priecestí južne od Káhiry, čo opäť vyvolalo hnev verejnosti na nekvalitnú dopravnú sieť Egypta.

V novembri minulého roku zahynulo najmenej 50 ľudí pri zrážke vlaku so školským autobusom, ktorý prechádzal cez koľajnice na juhu Káhiry. Udalosť roznietila verejný hnev na stav dopravnej siete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu