Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšia havária autobusu: Po zrážke s Audi minimálne 20 zranených, uzavreli cestu!

Autobus po zrážke skončil v priekope Zobraziť galériu (7)
Autobus po zrážke skončil v priekope (Zdroj: polícia)

TRNAVA / SENICA - Ďalšia nehoda autobusu! Ráno krátko po 5:00 sa medzi obcami Lakšárska Nová Ves a Studienka zrazilo osobné auto Audi s autobusom. V autobuse bolo okrem vodiča 28 cestujúcich, z ktorých sa minimálne 20 zranilo. Na mieste zasahujú hasiči zo Senice aj Malaciek a štyri vozidlá zdravotnej záchrannej služby. Polícia cestu II/590 dočasne uzavrela.

Vodič (29) Audi A8 sa medzi obcami snažil predbehnúť autobus, pričom nezvládol riadenie, dostal šmyk a vrazil doňho. Šofér autobusu zo Skalice sa snažil zrážke zabrániť, strhol riadenie a skončil v priekope. V autobuse sa okrem vodiča viezlo 28 cestujúcich. Zasahujúci hasiči museli pre lepší prístup k cestujúcim jedny dvere otvoriť násilím.

Podľa informácii polície sa zranilo  21 osôb. "Podľa predbežných zistení sa pri nehode ľahko zranilo 20 osôb, 1 osoba utrpela ťažké zranenia," povedala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Zranení utrpeli rôzne zlomeniny, tržné rany, ale aj poškodenie chrbtice. Vodič Audi sa údajne zranil len ľahko a bol ošetrený na mieste.

 

Ďalšia havária autobusu: Po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

 

Ako uviedol však hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel, zranených bolo až  27. Prevážali ich do nemocníc v Skalici, Malackách, Myjave, do bratislavského Ružinova a na Antolskú. Na mieste zasahovalo osem posádok záchranárov.

Polícia cestu II/590, kde do šlo k nehode dočasne uzavrela a usmerňuje dopravu. Podľa hovorcu hasičov v Trnavskom kraji Mariána Hrušku autobus patril súkromnému prepravcovi, ktorý nezabezpečoval pravidelnú verejnú dopravu.

 

Ďalšia havária autobusu: Po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

 

Autobus havaroval aj v utorok na ceste pri Detve, kde doň čelne vrazil kamión. Vodič nákladného auta takisto precenil svoje schopnosti a pri prechádzaní zákrutou prešiel do protismeru, kde sa  vrazil do autobusu a ten skončil v priekope. Pri havárii sa zranilo sedem ľudí, z čoho jeden ťažko.

Policajti upozorňujú vodičov, že sú povinní rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať.  Zvlášť opatrne by mali vodiči šoférovať na zasnežených a klzkých cestách.

 

Ďalšia havária autobusu: Po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu