Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Gérard Depardieu ako politik? Ruskí komunisti mu ponúkli členstvo!

Gérard Depardieu
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Komunistická strana Ruska ponúkla členstvo známemu francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi, ktorému nedávno prezident Vladimir Putin udelil ruské občianstvo. Oznámila to dnes agentúra RIA Novosti.

"Dnes som napísal oficiálny list Depardieuovi do Francúzska, v ktorom ho pozývam, aby sa stal členom Komunistickej strany Ruskej federácie (KPRF)," uviedol prvý tajomník strany Valerij Raškin.
      
Podľa jeho slov bol komunistom aj Depardieuov otec, ku ktorému herec prechováva veľký rešpekt. KPRF ponuku členstva s Depardieuom vopred neprediskutovala a teraz bude čakať na jeho rozhodnutie.
      
Podľa agentúry RIA Novosti doposiaľ nič nenasvedčovalo tomu, že by 64-ročný herec sympatizoval s ruskými komunistami. Tí sa naďalej striktne pridržiavajú marxistickej ideológie a odmietajú sa transformovať na modernú ľavicovú stranu európskeho typu.  
     
Depardieu dostal začiatkom mesiaca na vlastnú žiadosť ruský pas v zrýchlenom konaní, a to na osobnú intervenciu prezidenta Putina. Odmieta však tvrdenia, že prijal ruské občianstvo len preto, aby sa vyhol vysokým daniam vo svojej rodnej krajine. Herec totiž otvorene vyjadruje nesúhlas s plánom francúzskej socialistickej vlády uvaliť 75-percentné dane na superbohatých Francúzov.
      
Podľa vlastných slov Depardieu zostáva aj naďalej Francúzom, ale plánuje sa usadiť v Belgicku, kde si vlani kúpil dom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu