Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Študent (16) s brokovnicou v škole: Postrelil spolužiaka!

Študent postrelil v kalifornskej strednej škole spolužiaka Zobraziť galériu (2)
Študent postrelil v kalifornskej strednej škole spolužiaka (Zdroj: SITA)

TAFT - Šestnásťročný študent ozbrojený brokovnicou postrelil vo štvrtok v kalifornskej strednej škole spolužiaka. Dvom dospelým zamestnancom školy sa ho potom podarilo presvedčiť, aby zložil zbraň. Študenta zatkla polícia, informovala agentúra Reuters.

K streľbe v meste Taft, približne 160 kilometrov severne od Los Angeles, došlo necelý mesiac po jednom z najhorších streleckých útokov na základnej škole v štáte Connecticut, pri ktorom prišlo o život 20 žiakov a šesť učiteliek.

Polícia v Tafte uviedla, že ťažko zraneného študenta previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Druhý študent sa ľahko zranil pri páde, keď sa snažil utiecť z triedy, a tretieho zobrali do nemocnice, pretože sa sťažoval, že po výstreloch ohluchol.

Študent postrelil v kalifornskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Polícia identitu strelca nezverejnila, iba uviedla, že mal očividne nezhody so spolužiakom, ktorého postrelil. Vo vreckách mal takmer 20 nábojov do brokovnice.

Podľa miestnych predstaviteľov býva zvyčajne v areáli školy ozbrojený strážca, ale tentoraz tam nebol, lebo zapadol snehom. Policajti dorazili na miesto činu do minúty od prvých správ o streľbe, uviedla agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu