Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V centre Tel Avivu vybuchlo auto: Mafia si vyrovnávala účty!

Explózia sa odohrala neďaleko miesta, kde bolo vlani v novembri pri výbuchu v autobuse zranených 15 ľudí
Explózia sa odohrala neďaleko miesta, kde bolo vlani v novembri pri výbuchu v autobuse zranených 15 ľudí (Zdroj: YouTube)

TEL AVIV - Najmenej štyroch zranených si dnes v centre Tel Avivu vyžiadala explózia automobilu v blízkosti linkového autobusu. Incident sa odohral neďaleko sídla velenia izraelskej armády, uviedol izraelský rozhlas.

Miestne médiá s odvolaním sa na policajného hovorcu Mickyho Rosenfelda uvádzajú, že s veľkou pravdepodobnosťou nejde o teroristický čin. Motívom bolo skôr vyrovnávanie si účtov medzi zločineckými klanmi. Ako totiž informoval izraelský rozhlas, osobné auto patrilo mužovi pohybujúcemu sa v podsvetí.

Spravodajský server Ynetnews zverejnil výroky očitých svedkov, ktorí videli, ako vodič motocyklu hodil na auto výbušninu a ušiel. Iní svedkovia tvrdili, že páchateľ výbušninu k autu pripevnil. Explózia sa odohrala neďaleko miesta, kde bolo vlani v novembri pri výbuchu v autobuse zranených 15 ľudí. Stalo sa tak počas osem dní trvajúceho ostreľovania územia pásma Gazy izraelskou armádou, ktorá tak odpovedala na raketové útoky Palestínčanov na juh Izraela. Z novembrového útoku bol obvinený izraelský Arab, ktorý tvrdil, že konal v mene palestínskeho hnutia Hamas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu