Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mafia musí zúriť: Polícia jej zhabala kalašnikov vykladaný zlatom a diamantmi!

Na zlatej zbrani sa našlo gravírovanie spájané s drogovým gangom Malverde
Na zlatej zbrani sa našlo gravírovanie spájané s drogovým gangom Malverde (Zdroj: ČTK/Reuters)

TEGUCIGALPA - Zbraň, ktorá je viac šperkom ako nástrojom na zabíjanie, zabavila honduraská polícia. Samopal AK-47 je vykladaný zlatom a drahými kameňmi, patria k nemu dva strieborné zásobníky a jeho cena je odhadovaná na viac ako 50.000 dolárov (vyše 38 tisíc eur).

Patril zrejme pašerákom drog, napísal spravodajský server BBC News. Polícia dostala nespresnený tip, ktorý ju zaviedol ku skrýši obsahujúcej okrem zlatého samopalu tiež rad ďalších zbraní, vojenského vybavenia a falošných pasov. Nechýbali medzi nimi granátomety a granáty, okuliare na nočné videnie, nepriestrelné vesty, bajonety a stovky zásobníkov. Pri záťahu na ranči 300 kilometrov od hlavného mesta Tegucigalpy boli zadržané dve osoby.

Na zlatej zbrani sa našlo gravírovanie spájané s drogovým gangom Malverde, ktorý je údajne napojený na mexický drogový kartel Zetas. Podľa údajov OSN je Honduras na prvom mieste pochmúrneho rebríčka s najvyšším počtom vrážd na svete. Na každých 100.000 obyvateľov pripadalo v roku 2011 takmer 92 zavraždených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu