Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dráma na letisku v Bostone: Odstavený Boeing začal horieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BOSTON - Na letisku v americkom Bostone začal v pondelok horieť Boeing 787 Dreamliner, krátko po tom, ako z neho vystúpilo všetkých 173 cestujúcich a 11 členov posádky.

Lietadlo spoločnosti Japan Airlines priletelo do Bostonu bez medzipristátia priamo z Tokia. Požiar v prázdnom lietadle ako prví spozorovali členovia upratovacej čaty, ktorí okamžite privolali hasičov. V čase ich príchodu bolo lietadlo plné hustého dymu.

Predbežné vyšetrovanie odhalilo, že príčinou požiaru bol výbuch batérie v pomocnej energetickej jednotke, ktorá sa využíva len keď je lietadlo na zemi a má vypnuté motory.

Spoločnosť Japan Airlines musela v dôsledku incidentu zrušiť spiatočný let z Bostonu do Tokia. Prípadom sa bude zaoberať americký Národný úrad pre bezpečnosť dopravy (NTSB) i Federálny letecký úrad (FAA). U nových Boeingov 787, ktoré boli uvedené na trh len na jeseň 2011, sa objavilo už niekoľko technických problémov, čo vyvolalo otázky ohľadne ich bezpečnosti. Akcie spoločnosti Boeing po správach o incidente z Bostonu poklesli o dve percentá. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu