Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Samovražedný útok na vládnu budovu: Smrť 4 civilistov a policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KANDAHÁR - Pri samovražednom útoku dvoch militantov vo vládnej budove afganského okresu Spin Boldak v provincii Kandahár zahynulo dnes najmenej päť ľudí. Medzi obeťami sú podľa afganských úradov štyria civilisti a jeden policajt.

Cieľom samovražedných útokov dvoch militantov sa podľa miestneho vládneho predstaviteľa stalo rokovanie členov miestnej okresnej rady. Zdroj podľa agentúry AP ďalej uviedol, že dvojica útočníkov prišla na automobile a po zastrelení policajta strážiaceho vládny areál prenikli do objektu, na čo spustili streľbu a následne sa odpálili. V stráženom areáli sa nachádza kancelária šéfa okresného úradu a sídlo okresnej rady, ako aj ďalšie úrady.

Medzi obeťami sú podľa šéfa provinčnej rady v Kandaháre štyria civilisti a policajt, pričom zranenia utrpelo ďalších 15 osôb. K incidentu došlo v jednom z najnepokojnejších okresov Afganistanu, ktorý je hlavnou vstupnou bránou pre bojovníkov hnutia Taliban zo susedného Pakistanu a križovatkou ciest pre pašerákov drog a zbraní, napísala AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu