Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obama by mal čoskoro oznámiť nomináciu na post ministra obrany USA

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama by mal čoskoro oznámiť nomináciu bývalého republikánskeho senátora za štát Nebraska Chucka Hagela do funkcie ministra obrany. Informovali o tom v noci nadnes americké médiá s tým, že oznámenie sa očakáva na budúci pondelok.

Obamu voľbu ohľadom Hagela potvrdili aj informované zdroje v tábore demokratov. Biely dom sa zatiaľ k záležitosti nevyjadril. Hagelova nominácia by podľa pozorovateľov mala uspokojiť oba politické tábory, ako aj podporovateľov Izraela a skupiny zastávajúce sa práv homosexuálov.

Agentúra AP informovala, že najhorúcejšími kandidátmi na post riaditeľa Ústrednej spravodajskej služby (CIA) sú jej súčasný dočasný šéf Michael Morell a Obamov poradca pre boj s terorizmom John Brennan.

Nemenovaní poradcovia v Bielom dome pre AP uviedli, že Obama ešte neprijal konečné rozhodnutie ohľadom nominácií; urobí tak až po návrate z Havajských ostrovov, kde aj s rodinou trávi dovolenku. Návrat Obamovcov do Washingtonu je naplánovaný na nedeľu ráno miestneho času.

V decembri Obama nominoval senátora Johna Kerryho do funkcie ministra zahraničných vecí USA, čo bol jeho prvý krok pri tvorbe nového kabinetu pre jeho druhé funkčné obdobie v úrade prezidenta Spojených štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu