Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Montiho meno už je na kandidátke: S Montim za Taliansko

Mario Monti
Mario Monti (Zdroj: SITA)

RÍM - Meno odchádzajúceho talianskeho premiéra Maria Montiho sa objaví na volebnej kandidátke centristických strán, ktoré podporujú vznik druhej vlády vedenej týmto profesorom ekonómie.

Kandidátka by mohla niesť názov S Montim za Taliansko, uviedol Monti v dnešnej talkšou UnoMattina vysielanej stanicou RAI 1.

Ďalej potvrdil, že centristické strany pôjdu do senátnych volieb s jedinou kandidátkou. Volieb do Poslaneckej snemovne sa však zúčastnia s viacerými kandidátkami. Monti nevylúčil, že by mohol uzavrieť spojenectvo s stredoľavou Demokratickou stranou (PD) Pierluigiho Bersaniho, ale len pod podmienkou, že sa PD zriekne koalície s ľavicovými stranami. Monti však v tejto súvislosti kritizoval ľavicové strany a odbory, že zastavili jeho reformy. V prípade svojho víťazstva sľúbil zníženie daní z práce a podnikania. Bude tiež podporovať prerozdeľovanie bohatstva od bohatých k chudobným.

Parlamentné voľby sa v Taliansku uskutočnia 24. a 25. februára. Monti v nich však nemôže kandidovať, pretože je doživotným senátorom, pripomenula rakúska agentúra APA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu