Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Streľba vo Švajčiarsku: Opilec zabil troch ľudí, ďalších zranil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Traja ľudia prišli o život a dvaja utrpeli zranenia pri streľbe opitého muža v malej obci vo švajčiarskom kantóne Valais. Informovala o tom dnes miestna polícia.

Pri pokuse o zatknutie sa útočník vyhrážal policajtom streľbou, pričom ho napokon jeden z mužov zákona postrelil a podarilo sa ho zadržať. Pri zatýkaní neutrpel nikto zo zasahujúcich policajtov zranenia, uviedol spravodajský server 20minutes.ch podľa agentúra Reuters.

K incidentu došlo v stredu približne o 20:50 h v obci Daillon. Útočníkom je podľa švajčiarskych médií jeden z miestnych dedinčanov vo veku okolo 30 rokov. Jednou z obetí je žena, osemdesiatnička.

Policajtov telefonicky zalarmoval svedok, ktorý nahlásil, že po vyčíňaní strelca zostalo ležať na zemi viacero zranených ľudí. Bezprostredné okolie miesta činu policajti uzavreli páskou. Incident bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Miestne úrady zvolali na dnes mimoriadnu tlačovú konferenciu v metropole kantónu Valais, v meste Sion. Podobné útoky sú vo Švajčiarsku ojedinelé, hoci zbraň má v legálnom držaní takmer každý tretí obyvateľ osemmiliónovej konfederácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu