Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chávezov stav je stabilný, tvrdí jeho zať

Hugo Chávez
Hugo Chávez

CARACAS - Zdravotný stav venezuelského prezidenta Huga Cháveza, trpiaceho rakovinou, je stabilný a posledný deň roka 2012 strávil so svojimi dcérami. Na Twitteri to uviedol prezidentov zať, ktorý zároveň vyzval Chávezových priaznivcov, aby ignorovali fámy o jeho stave.

"Krajania, neverte zlomyseľníckym fámam," napísal z Havany, kde sa hlava štátu od začiatku lieči, minister pre vedu Jorge Arreaza, ktorý je ženatý s Chávezovou dcérou Rosou Virginiovou.

Chávez sa neobjavil na verejnosti už viac ako tri týždne. Venezuelský viceprezident Nicolas Maduro v nedeľu oznámil, že Cháveza postihli po štvrtej operácii rakoviny za 18 mesiacov, ktorú podstúpil 11. decembra, nové komplikácie súvisiace s infekciou dýchacích ciest. Čoraz viac je tak reálnejšia možnosť, že sa nebude môcť zúčastniť na svojej inaugurácii po nedávnom znovuzvolení naplánovanej na 10. januára.

Chávez nikdy neinformoval o podrobnostiach svojho rakovinového ochorenia, ktoré mu prvýkrát diagnostikovali v júni 2011.

Vývoj vo Venezuele pozorne sledujú v celej Latinskej Amerike, najmä v krajinách s ľavicovými vládami ako sú Kuba, Ekvádor a Bolívia, ktoré sú závislé od zásielok dotovaného paliva a ďalšej venezuelskej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu