Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hillary Clintonová: Krvná zrazenina medzi mozgom a lebkou!

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová má krvnú zrazeninu v žile medzi jej mozgom a lebkou v priestore za pravým uchom, ale lekári očakávajú, že sa úplne uzdraví. Uviedol to jej rezort v dnes zverejnenom vyhlásení.

Clintonová podľa neho neutrpela v dôsledku zrazeniny cievnu mozgovú príhodu alebo trvalé neurologické poškodenie. Momentálne dostáva lieky na zriedenie krvi a v nemocnici zostane najmenej 48 hodín.

"Má dobrú náladu, komunikuje so svojimi lekármi, svojou rodinou a spolupracovníkmi," píše sa vo vyhlásení.

Šéfku americkej diplomacie postihlo v polovici decembra vírusové ochorenie žalúdka, v dôsledku ktorého bola dehydrovaná a omdlela. Utrpela pritom otras mozgu, čo sa zistilo až o niekoľko dní neskôr. Zrazeninu diagnostikovali 30. decembra počas kontrolného vyšetrenia.

Bývalá prvá dáma USA je ministerkou od januára 2009, keď prezident Barack Obama začal svoje prvé funkčné obdobie. Obama po znovuzvolení nedávno nominoval demokratického senátora Johna Kerryho, ktorý stojí v čele senátneho výboru pre zahraničné vzťahy, za Clintonovej nástupcu. Clintonová opakovane zdôraznila, že ministerkou chce byť len jedno funkčné obdobie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu