Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Argentínsku exministerku odsúdili za korupciu na štyri roky

Felisa Miceliová
Felisa Miceliová (Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES - Bývalú argentínsku ministerku hospodárstva Felisu Miceliovú odsúdil dnes súd v Buenos Aires na štyri roky väzenia za korupciu. Informovala o tom agentúra AP.

Miceliová, ktorú do funkcie ministerky v roku 2005 vymenoval prezident Néstor Kirchner, musela odstúpiť z funkcie v roku 2007 po tom, čo polícia pri prehľadávaní ministerstva objavila v prepočte okolo 40.000 eur v hotovosti v argentínskych pesetách a amerických dolároch v kúpeľni jej kancelárie.
      
Senát súdu jednoznačne rozhodol o Miceliovej vine za "nezákonné finančné machinácie a marenie spravodlivosti snahou zahladiť policajnú správu o nájdených peniazoch". Miestny súd taktiež rozhodol, že exministerka nemôže vykonávať verejnú funkciu najmenej osem nasledujúcich rokov.
      
Peniaze našla špeciálna jednotka federálnej polície v nádrži na splachovanie na toaletách patriacich kancelárii ministerky.
      
Miceliová počas celého procesu tvrdila, že je nevinná, pričom peniaze podľa jej slov boli pôžičkou od brata a priateľa, ktorú chcela použiť na kúpu nehnuteľnosti. Peniaze chcela neskôr uložiť do banky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu