Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vianočné obete metanolu: 6 ľudí v Poľsku zomrelo na otravu, 6 hospitalizovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

STARGARD - Šesť ľudí zomrelo v posledných dňoch v Poľsku na otravu závadnými alkoholickými nápojmi a šesť ďalších osôb bolo hospitalizovaných. Oznámila to dnes miestna polícia.

Štyri obete má vianočný večierok v meste Stargard u Štetína na severozápade Poľska. Podľa polície ich zabil jedovatý metylalkohol. Na konzumáciu nápojov nakúpených zrejme na miestnom trhu doplatili v noci na stredu dvaja muži a dve ženy. Prvý pár ľudí zomrel priamo na mieste, ďalší po prevoze do nemocnice.

"Už máme istotu, že obete požili metylalkohol," potvrdil hovorca polície Przemyslaw Kimon. Polícia zo Štetína vyslala do Stargardu osobitný tím, ktorý má v období konca roka, kedy Poliaci pijú viac alkoholu než inokedy, zabrániť ďalším tragédiám.

Ďalších päť osôb, ktoré boli na rovnakom večierku, je v nemocnici. Pretože vypili iba neveľké množstvo otráveného nápoja, sú podľa polície mimo nebezpečenstva. Metylalkohol si vyžiadal aj dvoch mŕtvych v meste Hniezdna na západe Poľska. Polícia oznámila, že jeden človek je tu stále hospitalizovaný. Úrady vyzývajú obyvateľov krajiny, aby kupovali liehoviny len z dôveryhodných zdrojov. Policajti teraz skúmajú fľaše, z ktorých otrávení ľudia vo Stargarde alkohol popíjali. Žiadne údaje o tom, kto nápoje vyrobil, na nich vraj nie sú.

Séria otráv metylalkoholom v Českej republike si v septembri a októbri vyžiadala cez 30 mŕtvych. Česká polícia určila dvoch hlavných vinníkov celej kauzy, ktorí dali do predaja jedovatú zmes alkoholu a metylalkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu