Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Korporácie sú opäť v sebe: Samsung žaluje Ericsson, porušili patenty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOUL - Samsung Electronics podal americkej obchodnej komisii ITC sťažnosť na Ericsson pre porušenie patentov. Juhokórejský koncern požaduje zákaz dovozu niektorých výrobkov Ericssonu do USA, informovala o tom agentúra Reuters.

Samsung, ktorý o tom informoval dnes, podal sťažnosť už v piatok (21.12.). Koncern obviňuje švédsku spoločnosť, že porušuje sedem jeho patentov. Ericsson už predtým podal ITC žalobu na Samsung rovnako pre porušenie patentov a tiež požaduje zákaz dovozu jeho výrobkov.

"V dobrej viere sme sa snažili rokovať s firmou Ericsson. Avšak Ericsson dokázal svoju neochotu pokračovať v rokovaniach tým, že prekladal nezmyselné nároky, ktoré sa teraz snaží vynútiť súdnou cestou," uvádza sa v stanovisku Samsung Electronics.

Patentový spor sa týka vybavenia telekomunikačných sietí. Ericsson bojuje s prudkým prepadom tržieb svojej divízie sieťového vybavenia, ktoré v 3. kvartáli klesli o 17 %. Preto sa obracia na súd, aby si zachoval príjmy z patentov. Samsung je na trhu sieťového vybavenia zatiaľ len menším hráčom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu