Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Útok na kostol: Ozbrojenci zastrelili šesť ľudí počas omše!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KADUNA - Ozbrojení muži dnes skoro ráno zabili šesť ľudí v kresťanskom kostole na severovýchode Nigérie. Je to už tretí rok po sebe, čo nigérijské vianočné omše narušil vražedný útok, oznámila armáda. Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.

K útoku došlo po štedrovečernej polnočnej omši pri meste Potiskum v severovýchodnom nigérijskom štáte Yobe, kde islamistická militantná sekta Boko Haram tento rok uskutočnila už niekoľko atentátov.

"Neznámi strelci sa pokúsili o útok na mesto Potiskum, ale vojaci ich zahnali. Strelci pri úteku zaútočili na kostol v blízkej dedine," uviedol hovorca armády západoafrickej krajiny a potvrdil smrť šiestich ľudí. Členovia Boko Haram zabili už stovky obyvateľov v boji za zavedenie islamského práva šaría na severe Nigérie.

Táto skupina zabila vlani desiatky ľudí pri sérii bombových útokov na kostoly po celej severnej Nigérii, a to práve na Prvý sviatok vianočný. V roku 2010 pri podobných útokoch usmrtila vyše 40 osôb. Polícia a armáda sľúbili, že tento rok ochránia kostoly posilnením bezpečnosti vo veľkých mestách na severe krajiny a takisto obmedzením pohybu ľudí.

 Boko Haram začala v roku 2009 povstanie proti vláde a počas bojov na prevažne moslimskom severe zabila už najmenej 2800 ľudí, uviedla organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch. Potiskum je jednou z oblastí, najviac postihnutou povstaním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu