Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Trinásť zranených pri útoku na deti: S autom vpálil do stredoškolákov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Trinásť stredoškolákov bolo v pondelok na severe Číny zranených, keď do nich zámerne vošiel automobil. Jeho vodič, ktorého neskôr zadržala polícia, sa vraj tiež pokúsil podpáliť vozidlo, v ktorom mal uloženú plynovú bombu a petardy. Agentúra AP incident označila za pokračovanie útokov na deti, ktoré sa v najľudnatejšej krajine sveta v poslednej dobe odohrávajú.

Najnovšie prípad sa podľa tlačovej agentúry Nová Čína odohral v meste Feng-ning v severočínskej provincii Che-pej. Mladí ľudia, ktorí práve vyšli zo školy pri obedňajšej prestávke, utrpeli najrôznejšie zranenia vrátane zlomenín lebky a nôh.
    
Polícia zatiaľ nepozná motív páchateľa, ktorého miestne médiá označujú len priezviskom Jin. Nebol vraj pod vplyvom alkoholu ani drog. Objavili sa špekulácie, či čin nemá súvislosť s tri roky starou smrťou jinovej dcéry, ktorá bola údajne zavraždená. Otec sa vraj v tejto záležitosti v minulosti opakovane obracal na úrady.
    
Čína registruje rad útokov smerujúcich proti deťom. Tento mesiac tridsaťšesťročný útočník dobodal najmenej 22 detí pred základnou školou v provincii Che-nan. Jeden z najhorších útokov sa odohral v máji 2010 v škôlke v priemyselnom meste Chan-čung v severozápadnej Číne, kde štyridsaťosemročný muž kuchynským sekáčikom zabil osem detí a dvoch dospelých a sám spáchal samovraždu. Čínske úrady na podobné násilnosti reagovali tým, že u škôl a škôlok po celej krajine rozmiestnili príslušníkov ochranky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu