Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pápež sa modlil za mier na Blízkom východe

Pápež Benedikt XVI.
Pápež Benedikt XVI. (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež Benedikt XVI. sa na tradičnej vianočnej omši modlil za mier na Blízkom východe a varoval pred náboženským fundamentalizmom.

"Modlime sa, aby boli Izraelčania a Palestínčania schopní žiť svoje životy v mieri a slobode," povedal pápež v pondelok v Bazilike sv. Petra. Taktiež spomenul konfliktami zmietané krajiny ako Libanon, Sýria či Irak a vyzval veriacich, aby sa za ne modlili, citovala agentúra AP.
            
Benedikt XVI. vo svojej kázni zároveň položil otázku, či si ľudia vo svojom hektickom živote poznačenom technológiou nájdu priestor na deti, na chudobných a na Boha. "Veľká morálna otázka v našom prístupe k ľuďom bez domova, utečencom a migrantom naberá hlbší rozmer: Máme skutočne priestor pre Boha, keď nás žiada, aby sme ho vpustili pod našu strechu? Máme pre neho čas a priestor?" uviedol pápež.
      
Omša sa začala o 22.00 h SEČ. Tradične sa začína o polnoci, pred niekoľkými rokmi však Vatikán jej začiatok posunul, aby si pápež mohol odpočinúť pred vianočným príhovorom, ktorý prednesie napoludnie v Prvý sviatok vianočný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu