Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Exprezident George Bush strávi Vianoce v nemocnici

George H.W. Bush s manželkou
George H.W. Bush s manželkou (Zdroj: SITA)

WASHINGTON Americký exprezident George H.W. Bush strávi vianočné sviatky v nemocnici v Texase v dôsledku zvýšenej teploty a slabosti, informovala o tom agentúra AP.

Busha staršieho hospitalizovali po tom, čo ho trápil neustále pretrvávajúci kašeľ po bronchitíde. Jeho hovorca Jim McGrath uviedol, že doktori sú naďalej "opatrne optimistickí" v súvislosti so zotavovaním 88-ročného exprezidenta, chcú ho však ponechať v nemocnici.
      
Republikán Bush, ktorý bol prezidentom USA v rokoch 1989-1993, sa lieči v nemocnici od 23. novembra. S tým istým ochorením tam bol aj asi týždeň začiatkom novembra. Lekári ho plánovali prepustiť na vianočné sviatky domov.
      
George H. W. Bush je otcom ďalšieho bývalého amerického prezidenta Georgea W. Busha. Bush starší v minulosti pôsobil ako kongresman, veľvyslanec USA, diplomat v Číne, riaditeľ CIA i ako dvojnásobný viceprezident USA za vlády prezidenta Ronalda Reagana.
      
Viedol útok proti Iraku po tom, ako Saddám Husajn v roku 1990 vtrhol do Kuvajtu. Hoci Bushova obľúbenosť u verejnosti dosahovala vtedy až 90 percent, v nasledujúcich prezidentských voľbách neuspel proti demokratovi Billovi Clintonovi.    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu