Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pápežov príhovor chcela narušiť skupina gayov, zasahovala polícia

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

VATIKÁN - Skupina demonštrantov protestujúcich proti postoju Vatikánu ohľadom manželských zväzkov ľudí rovnakého pohlavia sa dnes pokúsila preniknúť na Námestie sv. Petra vo Vatikáne v čase, keď tam pápež Benedikt XVI. prednášal nedeľný príhovor k veriacim.

Ako informovala agentúra Reuters, demonštrantov z námestia vytlačili policajti. Skupina asi 15 ľudí chcela protestovať proti obsahu pápežovej reči, v ktorej v piatok naznačil, že snahy o legalizáciu spolužitia homosexuálov treba zaradiť k hrozbám pre svetový mier.

 "Považujeme za neprípustné, keď tvrdí, že homosexuálne zväzky sú nebezpečné pre svet. Zbrane sú oveľa nebezpečnejšie," skonštatoval Gianfranco Mascia (52), aktivista, ktorý zorganizoval dnešnú akciu. "Nie zbraniam, áno právu pre každého," dodal.

Pápež sa v dnešnom príhovore vyjadril okrem iného aj k masakre v základnej škole v meste Newtown v americkom štáte Connecticut. Jej 26 obetí, z toho 20 detí vo veku od šesť do sedem rokov, má na svedomí muž (20), identifikovaný ako Adam Lanza, ktorý po čine spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu