Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dedina pri hranici s Tureckom bola terčom náletu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ÁTIMA - Veliteľské stredisko sýrskych protivládnych povstalcov v jednej z dedín pri hranici s Tureckom sa stalo v pondelok terčom útoku bojového lietadla, ktoré na objekt zhodilo tri bomby alebo rakety.

Nálet v obci Átima ležiacej iba dva kilometre od hranice si podľa miestneho spravodajcu tlačovej agentúry AFP nevyžiadal žiadne obete na životoch. Povstalecké velenie sa nachádza v budove školy, pričom poškodené boli údajne aj tri domy, záhrada a cesta.

V dedine na západnom okraji provincie Halab kedysi žilo až 7000 obyvateľov, vzhľadom na pokračujúce násilie však mnohí z nich museli odísť do utečeneckého tábora v susednej obci Káh alebo dokonca do okolitých olivových sadov. Pohraničná oblasť je jedným z ohnísk protivládnej vzbury a pôsobia v nej početné povstalecké skupiny.

Povstalci v provincii Halab v noci z nedele na pondelok zaznamenali ďalší úspech, keď sa im po niekoľkodňových bojoch podarilo zmocniť dôležitej priehrady na rieke Eufrat. Získanie vodnej nádrže Tišrín potvrdila exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv, ktorej údaje pochádzajú od siete informátorov po celej krajine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu