Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Syna odmalička zamykali do kravína: Oslepol a zahrievať ho museli teľatá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikipedia.org)

BELGOROD - Krutosť a ľahostajnosť niektorých rodičov je skutočne zarážajúca. V ruskej Belgorodskej oblasti šokoval prípad chlapca, ktorý bol nútený žiť v špinavom a smradľavom kravíne. Polícia ho našla v zúboženom stave, dehydrovaného a takmer slepého. Prežil len zázrakom.

Andrej (44) a jeho žena Maria (41) Makejevovci majú štyri deti. Tri z nich žijú v dome, štvrtého syna ale pred mnohými rokmi zavreli do miestnosti pre hovädzí dobytok. Trinásťročný Vasiľ tam nemal nič, len posteľ. Jedol zvyšky jedla, ktoré mu dovnútra hádzali rodičia.

Otrasné životné podmienky z neho spravili mrzáka. Kvôli nedostatku svetla v chlieve prakticky oslepol a ani hovoriť dobre nevie. Jeho telesný i duševný vývoj sa spomalil. Aby v zime nezamrzol, musel objímať teľatá.

V kravíne ho náhodne objavili susedia, ktorí odtiaľ počuli vychádzať vytie. Mysleli si, že sú to zvieratá, keď ale čudné zvuky neustávali, išli sa presvedčiť, čo je vo veci. Vo vnútri našli nahého Vasiľa, ako sa krčí v kúte a trasie od zimy. "Neustále sa odtiaľ ozýval taký divný nárek a vytie. Kto mohol tušiť, že je to dieťa?," uviedol sused.

Podľa policajnej správy rodičia odmietli dať syna do ústavu, aby na neho mohli poberať dávky. Momentálne sa nachádza v starostlivosti sociálky. Makejevovcov majú čoskoro obviniť z týrania dieťaťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu