Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mohutný výbuch v striptízovom klube poničil budovy, 18 zranených!

Výbuch zničil dve budovy
Výbuch zničil dve budovy (Zdroj: SITA)

SPRINGFIELD - Výbuch spôsobený únikom plynu zničil v piatok striptízový klub a okolité budovy v americkom meste Springfield v štáte Massachusetts, pričom utrpelo zranenia 18 ľudí.

Starosta Springfieldu Domenic Sarno uviedol, že k výbuchu došlo v čase, keď pracovníci plynární, policajti a hasiči riešili tamojší problém s únikom plynu. Medzi zranenými sú podľa jeho slov deviati hasiči, štyria plynári aj dvaja príslušníci polície, nik však nie je v ohrození života. Klub pred výbuchom stihli včas evakuovať.

Policajný seržant John Delaney uviedol, že miesto výbuchu vyzeralo ako po raketovom útoku. "Je to zázrak... Nikto nebol zabitý," citovala ho agentúra AP.

Explózia bola taká silná, že ju bolo cítiť až v susedných mestách, povedal starosta novinárom. Zábery z miesta nešťastia ukazujú budovy s povybíjanými oknami a troskami v uliciach. Silne poškodených bolo najmenej 15 až 20 domov vrátane obytných. Pre ľudí, ktorí prišli o obývanie, mesto zriadilo prechodné prístrešky. Príčina úniku plynu a následného výbuchu je predmetom vyšetrovania. Springfield má približne 150 000 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu