Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nič im už nie je sväté: Pri samovražednom útoku na kostol zahynulo 11 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LAGOS - Najmenej jedenásťľudí dnes zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri dvoch samovražedných bombových útokoch na kostol v kasárňach v nigérijskom meste Jají, informovala tlačová agentúra AP.

Po skončení bohoslužby, určenej pre vojakov, najprv prišlo auto značky Kia a vybuchlo, uviedol nemenovaný očitý svedok z nigérijskej armády.

Keď pribehli ľudia, aby pomohli po prvom výbuchu, do davu preniklo auto značky Toyota a explodovalo. "Väčšina ľudí zahynula pri druhom výbuchu," povedal svedok pre agentúru Reuters.

Kostoly v Nigérii sú čoraz častejšie terčom útokov. V nigérijskom štáte Kaduna, kde leží Jají, došlo v júni k trom takýmto útokom. Pri útokoch a následných odvetách prišlo o život najmenej 50 ľudí.

Radikálna islamistická sekta Boko Haram sa prihlásila k zodpovednosti za júnové útoky, ale k dnešnému útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Cieľom sekty je vytvoriť v Nigérii islamský štát, útočí preto často na kresťanov ako aj bezpečnostné sily. Nigéria má asi 160 miliónov obyvateľov, z ktorých približne polovicu tvoria moslimovia a druhú kresťania. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu