Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sýrske letectvo údajne napadlo nemocnicu: Zabilo 40 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

DAMASK - 40 ľudí zahynulo pri nálete sýrskeho vládneho letectva na nemocnicu v meste Halab na severe krajiny. Dnes o tom informovala na svojich internetových stránkach televízia CNN s odvolaním sa na sýrske povstalecké zdroje. Halab patrí medzi bašty povstalcov, obe strany konfliktu o neho už niekoľko dní bojujú.

Nálet sa podľa CNN odohral v stredu neskoro večer. Televízia uviedla, že získala od povstalcov zábery z miesta, na ktorých je vidieť čiastočne skrútenú budovu, ktorá prilieha k hlavnej budove nemocnice. V zasiahnutom objekte podľa CNN zvyčajne bývalo veľa pacientov, ale ukrývali sa tam aj povstalci.

Nie je jasné, koľko obetí tvoria civilisti a koľko ozbrojenci. Zástupcovia povstalcov iba oznámili, že medzi mŕtvymi sú dve zdravotné sestry. Boje v Sýrii medzi stúpencami režimu prezidenta Basara Asada a povstalcami trvajú už 20 mesiacov. Podľa sýrskej opozície si celkom konflikt vyžiadal už 39.000 obetí. Informácie ale nie je možné overiť z ​​nezávislých zdrojov, pretože sýrsky režim bráni v práci zahraničných novinárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu