Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo Francúzsku sa konali pochody proti homosexuálnym manželstvám

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Organizácie a združenia, ktoré odmietajú plány francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda povoliť manželstvá ľudí rovnakého pohlavia a adopcie detí takýmito pármi, zorganizovali dnes vo viacerých mestách krajiny protestné pochody.

Ako pripomenula agentúra AP, Hollande avizoval, že do roka od svojej inaugurácie (v máji toho roku) chce uzákoniť "manželstvo pre každého". Jeho plán však má odporcov z radov cirkevných hodnostárov, niektorých politických strán, ale aj vo vidieckych oblastiach.

Práve aktivisti z týchto skupín na dnes v rôznych mestách krajiny zvolali akciu pod názvom Pochod pre každého parafrázujúc tak Hollandov sľub o manželstvách pre každého. Ako informovala agentúra AP, demonštrácie proti Hollandovým plánom sa konali napr. v Lyone, Marseille a Paríži.

Účastníci podujatia mali predpísanú farbu oblečenia: mali prísť v odevoch s čiastočne pozmenenými farbami francúzskej trikolóry, keď tradičnú červenú nahradila ružová. Podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky väčšina francúzskeho obyvateľstva podporuje sobáše homosexuálov. S návrhom, aby homosexuálne páry mohli adoptovať deti, súhlasí asi 50 percent opýtaných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu