Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Sarkozyho manželka podporila manželstvá homosexuálov

Carla Bruni
Carla Bruni (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni vyjadrila dnes podporu pre snahy socialistov o legalizáciu homosexuálnych manželstiev. Otvorene tak oponovala názoru svojho manžela, konzervatívneho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, uviedla agentúra AP.

Socialistická vláda nového francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda chce presadiť zákon, ktorý by od budúceho roku zlegalizoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia, a umožnil by im aj adopciu detí.

"Som skôr za, pretože mám veľa priateľov - mužov i žien, ktorí sú v tejto situácii, a nevidím nič nestabilného ani zvráteného na rodinách s homosexuálnymi rodičmi," konštatovala speváčka a bývalá supermodelka Bruni v rozhovore pre decembrové číslo francúzskeho vydania časopisu Vogue.  

Jej manžel - ako uviedla - nesúhlasí s manželstvami homosexuálov z dôvodov, ktoré súvisia s jeho povolaním politika. Podľa nej Sarkozy hľadí na ľudí skôr ako na veľké skupiny, než ako na konkrétnych jednotlivcov.

Z prieskumov vyplýva, že legalizáciu manželských zväzkov homosexuálov podporuje až 60 percent Francúzov, mnohí však nesúhlasia s tým, aby im bolo udelené aj právo na osvojenie detí. Proti návrhu zákona sa zdvihla silná vlna odporu, predovšetkým zo strany katolíkov, voličov z vidieckych oblastí, ako aj zo Sarkozyho opozičnej konzervatívnej strany Zväz za ľudové hnutie (UMP).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu