Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Česku je ďalší otrávený metanolom: Kúpil si fľašu v zmiešanom tovare!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OLOMOUC - V Olomouci sa objavil ďalší prípad otravy metylalkoholom. Do tamojšej fakultnej nemocnice v sobotu 10. novembra priviezli 57-ročného muža po tom, čo konzumoval alkohol z neokolkovanej fľaše, ktorú pravdepodobne kúpil v predajni zmiešaného tovaru na Nedvědovej ulici. Informoval o tom dnes portál novinky.cz.

"Jeho stav je vážny. Leží na klinike anestéziológie, resuscitácie a intenzívnej medicíny. Je v umelom spánku na dýchacom prístroji a na dialýze. Podávajú mu liečebné dávky etanolu," uviedol pre denník Právo hovorca nemocnice Egon Havrlant.
      
V súvislosti s týmto prípadom vydalo krajské policajné riaditeľstvo v Olomouci výzvu občanom, ktorí si kúpili akúkoľvek fľašu s alkoholom bez etikety a kolku, aby ju s ohľadom na svoje zdravie radšej vyliali do odpadu. A ak majú takýchto fliaš viac, majú si dať ich obsah vyšetriť v laboratóriách - v Chudobíne v okrese Olomouc, na katedre analytickej chémie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Palackého alebo v Zdravotnom ústave na Wolkrovej ulici v Olomouci.
      
Polícia dnes tiež požiadala zákazníkov "Zmiešaného tovaru" na ulici Nedvědova v Olomouci, ktorí si tam kúpili fľaše s alkoholom bez etikiet a kolkov, aby sa skontaktovali s políciou na linke 158. Olomoucká polícia upozornila, aby ľudia v žiadnom prípade tento alkohol nekonzumovali, lebo je podozrenie, že môže obsahovať látku nebezpečnú pre zdravie.
      
V Olomouckom kraji dosiaľ zomrelo na otravu metylalkoholom päť ľudí. V kauze sú tam stíhané tri osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu