Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ukrajinskí lekári prosia Tymošenkovú: Ukončite hladovku!

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková

KYJEV - Väznenú ukrajinskú expremiérku Juliu Tymošenkovú vyšetrili v sobotu charkovskí lekári a vyzvali ju, aby ukončila svoju protestnú hladovku, informovala agentúra RIA Novosti.

Političku (51) v rámci pravidelnej prehliadky vyšetril tím špecialistov z nemocnice v Charkove a regionálneho odboru zdravotníctva. Tymošenková vyhlásila 29. októbra hladovku na protest proti údajnému falšovaniu výsledkov parlamentných volieb, ktoré sa na Ukrajine konali 28. októbra.

Zdravotný stav opozičnej líderky sa podľa jej advokáta v poslednom čase opäť zhoršil: údajne nedokáže vstať z postele a ťažko sa hýbe. Nemeckí lekári, ktorí pravidelne cestujú za Tymošenkovou na Ukrajinu, odporučili jej liečenie v zahraničí alebo aspoň presun do domáceho väzenia.

Tymošenková je od mája tohto roku hospitalizovaná v nemocnici vo východoukrajinskom Charkove, kde si odpykáva sedemročný väzenský trest, na ktorý ju vlani odsúdili za zneužitie právomocí. Viackrát už odmietla vyšetrenia ukrajinskými lekármi, ktorým podľa vlastných slov nedôveruje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu