Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Päťdesiatnik z okolia Olomouca je skutočne 32. obeťou metanolu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

PRAHA - Päťdesiattriročný muž z okolia Olomouca, ktorý v pondelok skonal pri prevoze do nemocnice, je skutočne 32. obeťou metanolovej aféry v ČR. Vyplýva to z dnes zverejnených definitívnych výsledkov súdnej pitvy, o ktorých informoval internetový server iDNES.cz.

Muž začal kolabovať v ordinácii praktickej lekárky a privolaní záchranári ho už nedokázali udržať pri živote. V krvi mal 0,55 promile metanolu, ktorý spoločne s kardiovaskulárnym ochorením zapríčinil jeho úmrtie. Samotná otrava mala na smrti podľa hovorcu olomouckej fakultnej nemocnice Egona Havrlanta minimálne podiel.

Ide o piatu obeť metanolu v Olomouckom kraji, kde štyri ďalšie osoby otravu pančovaným alkoholom prežili.

Metanol spôsobil od septembra v ČR hospitalizáciu desiatok pacientov, z ktorých časť bude mať doživotné následky, osobitne na zraku.

Polícia stíha v tejto súvislosti medzičasom 61 ľudí, z toho 29 väzobne. Kriminalisti vyšetrujú už aj najnovší prípad z Olomoucka. Doma u jedného muža našli prázdne i nedopité fľaše s neznámou liehovinou, ktoré odovzdali na expertízu. Teraz čakajú, či analýza potvrdí vo vzorkách prítomnosť metanolu. Fľaše boli neokolkované a bez etikiet. Zatiaľ sa nevie, odkiaľ pochádzali a kto bol prípadne výrobcom ich obsahu, naznačila policajná hovorkyňa Štěpánka Zatloukalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu