Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Zrútilo sa nákupné stredisko: Zasypalo niekoľko desiatok ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AKKRA - Päťposchodové nákupné stredisko dostavané začiatkom tohto roka na rušnom predmestí metropoly Akkra v africkej Ghane sa dnes zrútilo. Pri nešťastí zahynul najmenej jeden človek a desiatky ďalších osôb zostali uviaznuté v troskách. Uviedli to úrady a svedkovia.

Skupiny záchranárov používali žeriavy pri pokusoch odstrániť sutiny z vrchu budovy, pričom boli obavy, že stroje prehrabávajúce trosky môžu zraniť uväznených živých ľudí. Keď záchranári prehľadávali betón a sklo, pozorovali ich pri tom davy zhromaždených okolostojacich ľudí.
      
Úmrtia v nákupnom centre Melcom na predmestí Akkry s názvom Achimota potvrdil predstaviteľ Ghanského požiarneho zboru Billy Anaglate. "Stále pracujeme na tom, aby sme zistili osud ostatných, ktorí mohli zostať uviaznutí pod troskami," povedal Anaglate.
      
Počet obetí môže ešte stúpnuť, dodali ďalší predstavitelia.
      
Reportér tlačovej agentúry Associated Press (AP) bol svedkom, ako zo sutín vytiahli najmenej jedného muža pokrytého prachom a potom ho rýchlo preniesli do sanitky.
      
Zachránených bolo najmenej päť ľudí, pričom sa vie o ďalších 35 osobách uväznených pod troskami.
      
Prezident John Mahama vyhlásil miesto nešťastia za pásmo katastrofy a skrátil svoju volebnú kampaň na severe krajiny, aby mohol prísť na miesto tragédie. Prezidentské voľby v Ghane sú naplánované na december.
      
Päťposchodovú budovu otvorili vo februári a je súčasťou reťazca Melcom, ktorý vlastní syn indického prisťahovalca - magnát Bhagwan Khubchandani. Jeho zosnulý otec prišiel do Ghany, vtedajšieho Zlatého pobrežia, v roku 1929 vo veku 14 rokov a pracoval tam ako pomocník v obchode. Nákupné centrum predáva širokú škálu lacného, dovozového tovaru do domácnosti a spotrebiče, ktoré sú obľúbené u pracujúcej triedy Ghančanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu