Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ďalší teroristami organizovaný výbuch v Sýrii: Hrozia aj nálety!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

DAMASK - Centrom Damasku dnes otriasol silný výbuch. Podľa štátnej televízie explodovala nálož nastražená v blízkosti sídla štátom kontrolovaných odborov a veľkého hotela. Agentúra AP napísala, že zranenia utrpelo viac ako desať ľudí.

Oblasť sýrskeho hlavného mesta bola už predtým terčom náletov zo strany sýrskeho letectva, uviedla agentúra AFP s odvolaním na exilovú Sýrsku organizáciu pre ľudské práva (OSDH).

Televízia tvrdí, že silný výbuch bomby skrytej pod autom na parkovisku odborovej organizácie majú na svedomí "teroristi". Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula, že za teroristov sú označovaní povstalci, ktorí bojujú s režimom prezidenta Basar Asada.

Úlomky skla, ktoré sa vysypali z rozbitých okien, zranili najmenej 12 odborárov, dvaja z nich sú vraj v kritickom stave. V hoteli predtým bývali pozorovatelia OSN. Miesto výbuchu sa nachádza asi pol kilometra od budovy generálneho štábu sýrskej armády.

V severozápadnej časti Damasku dnes za úsvitu armáda s povstalcami bojovala v blízkosti sídla spravodajskej služby a v Ghúte, východnom predmestí sýrskej metropoly, letectvo podniklo tri útoky. Či si vyžiadali obete, nie je zatiaľ jasné, v sobotu však pri bombardovaní jedného mesta v tejto oblasti zahynulo 14 ľudí, medzi nimi osem detí a štyri ženy.

Konflikt v Sýrii, ktorý začal pomerne pokojne vlani v marci, sa zmenil v krvavú občiansku vojnu, ktorá si zatiaľ podľa OSDH vyžiadala 36.000 obetí na životoch. Len za sobotu zahynulo skoro 200 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu