Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nespokojný poslanec ODS: Koalíciu môžeme udržať bez Nečasa

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

PRAHA - Petr Tluchoř, jeden zo šiestich nespokojných poslancov vnútri vládnej Občianskej demokratickej strany (ODS) uviedol v sobotu večer na víkendovom kongrese ODS, že vládnu koalíciu je možné udržať aj bez premiéra a lídra strany Petra Nečasa. Informuje o tom internetový server iDNES.cz.

"Môžeme udržať koalíciu bez Petra Nečasa. Som presvedčený, že dokážeme s koaličnými partnermi nanovo dohodnúť priority vládnutia, aby sme pred voličmi v roku 2014 nestáli s prázdnymi rukami," povedal Tluchoř, vyzývajúc delegátov k výmene premiéra a k pádu Nečasovej vlády.
      
Šestica rebelov nesúhlasí s pripravovaným vládnym daňovým balíčkom, podľa ktorého sa má zvýšiť sadzba DPH a zaviesť progresívna daň pre občanov s príjmami nad 100.000 Kč mesačne. Nečas s prijatím balíčku spojil hlasovanie o dôvere kabinetu. Ak teda balíček nebude prijatý, vláda padne.
      
"Musíme sa prestať báť, čo strašného sa stane, keď odíde predseda. Nenastane koniec sveta, dokonca ani koniec koalície,"
vyhlásil Tluchoř. "Keby to bolo tak, že nemáme náhradu za predsedu, ktorý nikdy nič nevyhral, tak snáď ODS hneď rozpusťme."
      

Tluchoř zdôraznil, že vláda sa nesmie báť robiť skutočné reformy. "Nežijeme v absolútnej monarchii, aby platilo: Nečas alebo smrť. Bola by to hlúpa a zbytočná samovražda," dodal poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu